Thailand 2005: Dag 10

De wekker gaat om 6 uur; we gaan vandaag met de bus naar Chiang Mai, een rit van 580 kilometer. Kwart over zeven staan we gevoed en wel op een taxi te wachten, om 8 uur worden we verwacht op het treinstation bij het reisburo waar we de busreis geboekt hebben.
Van daaruit worden we met een taxi naar de busopstapplaats gebracht; daar waren we nog voor half negen omdat het verkeer nu eens niet vast stond: in verband met nieuwjaar hebben de Thai een lang weekeinde vrij.
Kwart over negen zijn we onderweg, maar niet voor lang. We stoppen weer bij een andere opstapplaats, nog steeds in Bangkok. Er kwam ook een stewardess aan boord die later een man in een stewardess-pakje bleek te zijn.

Pas om half elf vertrokken we weer, en ging het in een redelijk tempo richting Chiang Mai. Tot aan Ayutthaya, daar waren 2 ongelukken gebeurd, dus flink in de file. Iedereen begint van links naar rechts te schieten, en de vluchtstrook blijkt plotseling ook bruikbaar als rijstrook. Onze chauffeur deed trouw mee met het zigzaggen. Banden die op de vluchtstrook liggen om auto’s van de vluchtstrook af te houden verhogen de zigzagvreugde.

Ergens halverwege stopt de bus, de enige plaspauze van de rit, waarbij we ook nog een maaltijd aangeboden krijgen. Dat smaakte wel.
De kilometers tellen af.
In het noorden moeten we over een berg heen. De bus kruipt naar boven, maar eenmaal over de top krijgt de chauffeur haast en gaat met een noodgang kronkelend naar beneden. Vincent waant zich in een kermisattractie.
Uiteindelijk komen we heelhuids om kwart over negen in Chiang Mai aan, we hebben er 14 uur durende reis op zitten.
De hele rit heeft maar liefst 17 euro per persoon gekost!

Nog even ergens eten, een afzakkertje, en naar bed.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729648_aE6n7&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]