Thailand 2005: Dag 9

Ontbijt kent ons hotel, Jitvilai Place, niet, we worden doorgestuurd naar een ander hotel. Daar eten we wat, en hadden zo kunnen vertrekken; niemand die in de gaten houdt of je daar slaapt of betaalt. We leggen 160 bath op tafel en vertrekken.

Ons vrouwtje, haar chauffeur en de tuk-tuk staan om 10 uur klaar voor ons hotel, en we gaan op ons verzoek eerst naar het station waar we onze baggage achter laten. Dat blijkt vaak te gebeuren, er is een speciale ruimte voor baggageopslag, voor toeristen die 1 dagje langs komen en ergens met de koffers naar toe moeten.

Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand. Het was een zeer florerende stad met vele prachtige boeddha-tempels. Ook de nederlandse Oost-indische compagnie had hier een eigen aanlegplaats voor de schepen, net als vele andere landen.
Maar in 1767 veranderde dat: de stad werd veroverd door Burma, en die lieten van de stad geen spaan heel.
En dat is wat we vandaag vooral gezien hebben met ons vrouwtje: veel ruines die vroeger prachtige tempels geweest moeten zijn. Drie uur lang zijn we per tuk-tuk van (oud)-tempel naar tempel gereden. Het moet hier vroeger absoluut erg indrukwekkend geweest zijn.

Na het kopen van de treinkaartjes nog even langs ons goochelvriendje, en weer op naar Bangkok, waarvandaan we morgen per bus naar Chiang Mai gaan.
We stapten in in een coupe waar de airco aan stond. Het bleek 2e klasse te zijn, maar we hadden 3e klasse kaartjes. Voor 20 bath (40 cent) pp. bijbetalen mochten we 2e klasse blijven zitten, en dat hebben we dus gedaan.
De treinreis begon zeer vlot, maar eenmaal in Bangkok aangekomen ging het steeds langzamer. Het lijkt wel of de trein, net als de rest van het verkeer, eeuwig voor stoplichten moet wachten.

Eenmaal aangekomen hebben we ons hotel Plaza Hotel opgezocht en de koffer, die we bij vertrek uit Bangkok hadden achter gelaten in het vorige hotel aan de overkant van de straat, opgehaald.

Na lekker opfrissen en een provisorische voeding maken voor mijn PDA (voeding vergeten helaas) waar ik deze teksten op schrijf, zijn we lekker ergens gaan eten en hebben we ‘onze’ kroeg “The Balcony” weer opgezocht voor een afzakkertje.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729640_NCyum&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]