Thailand 2005: Dag 11

Al voordat we op reis gingen had ik een email gestuurd naar Jan en Pongsak die bij Chiang Mai wonen. Ik ken ze van mijn Thailand vakantie in 2003, en vroeg of ze het leuk zouden vinden om met zijn vieren ergens wat te gaan eten. Als antwoord kreeg ik een uitnodiging om bij hun, samen met een aantal Thai uit hun dorp, oud en nieuw te gaan vieren. Dat leek ons hardstikke leuk, en dat gaat vanavond dus gebeuren.

Omdat de batterij-oplossing voor mijn PDA niet goed werkt gaan we toch maar op zoek naar een adapter; Jan wist wel wat bij ons hotel in de buurt, en inderdaad, ik heb weer een adapter, en alles werkt weer!

Onze was brengen we naar een Laundry Service die het voor 30 bath (60 cent) per kilo schoon gaat maken.

Jan komt ons om 5 uur ’s middags halen bij ons hotel Duangtawan; tot die tijd wandelen we nog wat door de stad, laten ons per tuk-tuk naar wat tempels brengen waar we getuige zijn van een nieuwjaarsceremonie, en drinken nog ergens een biertje.

’s avonds bij Jan en Pongsak wordt er door de Thai heerlijk gekookt. Er zijn gemiddeld zo’n 25 Thai, het is een komen en gaan; er zijn vier buitenlanders: Jan, een amerikaan Mario, Vincent en ik. Er wordt veel Thaise whiskey gedronken, en iedereen is vrolijk.
Een van de hoogtepunten is het oplaten van ballonnen. Ze zijn van een papierachtig spul, en open van onderen. Onderin hangt een soort kaars die de ballon vult met warme lucht. Daar hangen ze vuurwerk onder, steken een lont aan, en laten hem dan opstijgen. Hardstikke leuk!

Na de jaarovergang worden we weer naar ons hotel teruggebracht door Mario en zijn vriend Taeng.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729655_7pLts&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]