Thailand 2005: Dag 8

Heel vroeg in de ochtend was er een berg kabaal in de waterleiding, blijkbaar was het probleem alweer verholpen.

Na een voor ons doen vroeg ontbijt zijn we door de huis-taxi van Pong-Phen voor 40 bath (80 cent) naar het busstation gebracht. De bus vertrok om 10:30, maar 5 minuten later stonden we alweer stil, en werd de motor uitgezet. We hebben zo’n 20 minuten stilgestaan bij een halte, een paar honderd meter vanaf het station. De reden ontgaat mij volledig.

Daarna door naar Suphanburi, en overstappen op de bus naar Ayutthaya waar we rond 3 uur aan kwamen. We waren wel 80 bath (1.60 euro) per persoon kwijt voor de hele reis!
We werden al snel door een vrouwtje opgepikt die ons een hotel aanprees. Op de foto’s zag het er wel goed uit, dus daar hebben we ja tegen gezegd. Het hotel is ok; het barst niet van de luxe, maar voor 500 bath wel een eigen wc en douche.
Het vrouwtje bood ons voor de volgende dag ook een tour aan door de stad; we hebben maar tot 16:00 de volgende dag, dus dat leek ons wel een goed idee.

Met de boot zijn we overgestoken naar het station om te kijken hoe laat morgen onze trein gaat. Op de terugweg vanaf het station even een biertje drinken. Dat bleek de rest van de middag/avond te worden: de eigenaar kende een paar (goochel-)truukjes die ons de rest van de avond bezig hielden…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729631_7VXa9&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]