Thailand 2005: Dag 7

De laatste dag bij de River Kwai. Vincent wilde wel een of ander dagtocht doen, maar dat betekent: 8:00 vertrek (dus veel vroeger opstaan), veel in auto zitten, en 18:00 weer terug waarbij je dan 3 dingen ziet. Op zich best leuk, maar ik had er niet zo’n zin in.
Gelukkig was Vincent wel over te halen om wat anders te gaan doen: fietsen!
Dus lekker uitslapen, en vervolgens de fiets gepakt en de omgeving verkend. Ook zijn we naar het busstation gefietst om te kijken hoe laat de bussen gaan richting Ayutthaya; die blijkt ongeveer elk half uur te gaan. Geen probleem dus.

Per fiets naar de beroemde brug; en die zijn we vervolgens te voet overgestoken. Dat kan en mag hier allemaal zomaar.
Later zijn we per fiets aan de andere kant van de brug beland, en konden we een trein aan horen komen. Die ging stapvoets over de brug om de mensen die per voet de brug aan het oversteken waren de kans te geven van de rails af te gaan en naast de spoorbaan te laten wachten tot hij voorbij was. Zoiets zou in nederland onmogelijk zijn, maar in Thailand gelden hele andere veiligheidsregels dan in Nederland.

Verder rustig aan (het is per slot vakantie), eten bij het hotel, en nog een drankje bij de lege karaoke boten.
Op de terugweg kwamen er fonteintjes water uit de weg omhoog: lekke waterleiding. In het hotel aangekomen bleek dat er nog maar een klein beetje water uit de kraan kwam, en even later helemaal niks meer.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729624_QBhwT&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]