Thailand 2005: Dag 3

In het centrum bij de rivier ligt het koninklijk paleis en dat is het doel voor vandaag. Met de lijnboot varen we van halte 1 naar halte 8 en blijken vervolgens het paleis niet in te mogen vanwege een of andere ceremonie. Of om het eerlijker te zeggen: het paleis mag je zowiezo niet in en de bijbehorende tempel is tot 2 uur gesloten.

We werden in een tuk-tuk gedirigeerd om tot die tijd 2 andere dingen te bekijken: Wat Saket (een tempel die maar 1x per jaar voor het publiek open is) en een 45 meter hoge Boeddha.
Het hotel had ons gewaarschuwd voor “naughty tuk-tuks”, maar deze zou ons voor 20 bath (40 cent) alles laten zien. Moet kunnen. Maar naast onze reisdoelen werden we ook een sieradenwinkel in gestuurd, bij een kleermaker en bij een duty-free winkel. Daar krijgt hij natuurlijk commissie voor.

Uiteindelijk zijn we dan toch bij het paleis beland, en hebben we daarna de Wat Pho bezocht. Wat Pho is een vriendelijk ogende tempel met onder andere een enorme liggende boeddha; deze tempel ligt naast het paleis en zijn bijbehorende tempel.

Dit was wel weer genoeg sight-seeing voor vandaag in een warm Bangkok met een flets zonnetje. Met de boot terug richting hotel, en vervolgens door naar sauna Babylon.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729586_fcghH&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]