Thailand 2005: Dag 4

Pas diep in de ochtend gingen de gordijnen open, op de terugweg uit de sauna had het bier rijkelijk gevloeid en dat moest verwerkt worden. Ontbijt ruim gemist, dus maar een brunch ergens onderweg genomen.

Doel voor vandaag is het verkennen van het treinstation vanwaar we morgen gaan vertrekken; de trein vertrekt rond half 2 – een mooie tijd.
Vervolgens nog even de “sky train” en de metro testen. De sky train rijdt een meter of 10 boven de weg, en is een snelle manier om ergens te komen. Alleen rijdt hij in een beperkt gebied van de stad, er zijn 2 lijnen.
De metro kent 1 lijn, en die is nog brandnieuw: in 2003 geopend. En dat kun je zien: alles ziet er keurig en modern uit.

Onderweg kwamen we nog langs een werkelijk gigantisch winkelcentrum: Siam Paragon. Alle grote merken van luxe artikelen staan zeer luxueus uitgestald. De prijzen zijn gewoon westers of nog duurder – zeker niet voor de gewone Thai dus.
Het gebouw is nog niet af, veel merken hebben borden met “Opening soon” staan. Ook komt er nog onder andere een theater in.

Het bezoek aan China Town viel een beetje tegen, we waren blijkbaar te laat want alles was dicht. Wel lekker bij een chinees aan het water gegeten.

Prijsverschillen in Bangkok zijn enorm: het ene moment betaal je 99 Bath voor 2 kopjes koffie (2 euro), het andere moment 49 Bath voor een taxirit van een kwartier. De koffie was een beetje duur dus…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15729598_su2Gj&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]