Florida dag 14

Het was weer tijd om te verkassen, vandaag over een niet al te lange rit van ongeveer 3 uur. Na ontbijt bij het hotel waren we tegen 11 uur onderweg naar Clearwater Beach. Onderweg zijn we nog gestopt bij Sarasota, een stad bekend van het oud-circus Ringling. Er is een kunst-tentoonstelling, een circusmuseum en een grote tuin bij het huis waar de Ringlings gewoond hebben.
Hun huis staat prachtig gesitueerd aan het water met een mooie grote tuin erbij; in die tuin staan veel banyan- en eucalyptus-bomen omdat mevrouw Ringling die zo mooi vond. Ook is er een rozentuin aanwezig, maar die is wel aan wat onderhoud toe.

Onderweg hebben we nog heel veel schade gezien van de stormen: geknakte bomen en lantaarnpalen, missende wegbewijzering (tijdelijk vervangen door
electronische borden) en zeer veel daken die weggewaaid en nog steeds niet gerepareerd zijn. Het moet er hier erg hard aan toe gegaan zijn.

Daarna verder naar het Best Western hotel (bij die naam moet ik altijd denken aan de tv-serie Twin Peaks), een prima hotel aan het strand, al is het strand wel vrij klein. Het lijkt erop dat een stuk van het strand is weggeslagen door de stormen die hier gewoed hebben.
Op het eiland hier is veeeeel meer te doen dan op Fort Meyers Beach – hier gaan we ons de komende 2 dagen wel vermaken.

Onderweg was mij aangeraden om een keer te gaan eten bij Frenchy’s en dat hebben we dan ook gedaan. Op het eerste gezicht lijkt het meer een bar, maar het eten was werkelijk uitstekend (vooral seafood) en dat voor een zeer redelijke prijs.

We hebben nog een aantal dagen te gaan, maar het einde komt dichterbij. En dat blijkt ook uit de SMSjes die nu over en weer gaan; ze gaan over wie door wie van Schiphol opgehaald wordt komende vrijdag.