Florida dag 13

Ik heb weer heerlijk uitgeslapen; Herman is een wandeling wezen maken, en in de zon gaan liggen.

De bulten komen zeer waarschijnlijk van ‘sand fleas’, zandvlooien dus. Die komen vooral bij zonsopkomst en zonsondergang tevoorschijn. Bij een drugstore heb ik iets tegen het jeuken gehaald, en een spuitbus met spul op basis van deet dat de beestjes van me af moeten houden…

Nog een paar Amerikanismen:
– In elke bar hangen minimaal 2 televisies.
– Vrachtauto’s mogen even hard rijden als personenauto’s.
– Rechts door rood is toegestaan.
– Zwembaden zijn omgeven door hekken met kinderveilige sloten erop.
– Bij elk politiek reclamespotje hoor je Bush of Kerry zeggen ‘My name is … and I approve this message’, kennelijk om meer gewicht aan het spotje te geven.
– Afhankelijk van de bar of het restaurant wordt frisdrank aangemaakt met bronwater of kraanwater; als het aangemaakt is met kraanwater smaakt het naar chloor.
– Als een film gedraaid wordt op de amerikaanse tv dan zijn er in het begin van de film weinig reclames, maar aan het eind steeds frequenter en langer.
– Als je eeen rietje bij je frisdrank krijgt zit dat rietje nog geheel of gedeeltelijk in een beschermend stukje papier.
– In wc’s hangt vaak de volgende tekst: ‘Employees must wash their hands before returning to work’.

Aan de overkant van de straat hebben we gegeten bij Charlie’s Boat House, voor een fatsoenlijke prijs kon je ongelimiteerd rib-eye eten, en dat heb ik dan
ook gedaan. Ook hadden ze een saladebar met zo’n 55 verschillende dingen!