Indonesië 2023 – strandwandeling

Het is hier duidelijk meer westers dan wat we gewend zijn. Minder uitgebreid Indonesisch ontbijt en westerse0 muziek in plaats van angklung. Dat laatste vind ik niet zo erg, maar ben ondertussen wel gesteld op het lokale ontbijt. Daarnaast zien we veel meer westerse mensen.

Een echte vakantiedag: wandelen naar het strand voor een kopje koffie (flesjes water inleveren want daar zou je eens een slokje uit kunnen drinken), en het strand weer op. We wandelen richting zuiden en zien vliegtuigen laag over de zee vliegen, daar ligt blijkbaar het vliegveld van Denpasar. Het strand wordt ook steeds drukker, ons hotel zit in het nog niet zo drukke deel van het strand. Op de terugweg een cocktail drinken en dan naar het hotel. Daar het zwembad in en een cocktail bij de pool bar. Omdat het nog niet warm genoeg is duiken we nog even een sauna in.

Over warm gesproken, hier aan de kust is het net geen 30 graden en ’s avonds rond de 25. Bij onze eerste stop op Bali, Munduk, was het met name ’s avonds een stuk koeler, een lange broek en vest aan. Munduk ligt op 1100 meter en dat merk je dus.
Ubud ligt op 370 meter en was qua avondtemperatuur een mooie tussenstap naar Seminyak.