Indonesië 2023 – op naar zon en zee

We verhuizen nog een keer naar een ander hotel, vandaag gaan we naar Seminyak. Seminyak was vroeger een dorpje ten westen van Denpasar, de hoofdstad van Bali. Tegenwoordig is het een gebied met veel dure luxe hotels. Ik had het idee dat onze chauffeur (al dan niet toevallig dezelfde als die we twee dagen geleden hadden) het maar niks vond dat het dorpje zo verwesterd is.

De eerste indruk voor mij was dat het nog steeds erg Indonesisch is, het verkeer is een chaos in de kleine straatjes, maar als je wat beter naar de bebouwing kijkt en wat voor zaken er in zitten, dan is het toch wel anders ja. Veel luxer dan waar ook. Er zijn veel restaurants met keukens van over de hele wereld, en het barst van de spa’s.

We lopen naar het strand, toch nog een aardige tippel, en onderweg duik ik een spa in en laat me heerlijk masseren. 21 euro voor anderhalf uur, dat vind je niet in Nederland. Vincent loopt door richting strand en verkent de buurt.

’s avonds gaan we richting een gay bar en onderweg eten we wat. Het is nog stil in de bar, we zijn veel te vroeg.
Indonesië is de LHBTIQ+ rechten flink aan het inperken, we waren wel benieuwd wat we daar van zouden merken. Eigenlijk nog weinig, de bar zit gewoon aan de openbare weg met de voorgevel wagenwijd open. Valt erg mee.
Er wordt ook nergens moeilijk gedaan over de reservering met een king size bed voor ons. Gelukkig, en hopelijk blijft dat zo.