Indonesië 2023 – wandeling in en rond Ubud

O wat ben ik blij dat we ons niet aan de suggestie van het hotel gehouden hebben. Die zouden ons op vaste momenten naar een vaste plek in Ubud gebracht en gehaald hebben. Wij hebben lekker eigenwijs een eigen plan gemaakt en zijn wandelend naar Ubud gegaan. Google Maps vond voor ons een andere route terug door natuur en kleine dorpjes. Het was prachtig.

Ubud is een stadje vol kunstzaken. Het opvallendst is de enorme verscheidenheid, Ubud is ongeveer 12 km lang (!) waar we er misschien vandaag 4 km van gezien hebben, en bijna elke zaak is uniek, je gelooft je ogen niet. Ik heb een grote foto collage gemaakt van de unieke winkels die we in die paar kilometer gezien hebben. Tik op een foto voor een grotere versie.

Gisteren zijn we door heel Ubud gereden, het verkeer was gewoon verschrikkelijk – ongelooflijk druk. We hebben toen met de auto 3 kwartier over 12 kilometer gedaan. Vandaag was het wat rustiger gelukkig.

We hebben weer diner dancant, dat wil zeggen wij eten, twee mannen spelen angklung en bamboe blokfluit, en twee dames dansen voor de dinergasten. Wij hebben onze Batik overhemden weer aangetrokken wat leuke reacties bij het personeel oplevert.

Dan nog wat foto’s van de omgeving.