Warschau dag 10 – via Dahlemer Binz weer naar Hilversum

De vakantie zit er bijna op, de laatste vliegdag van deze vakantie breekt aan. We hebben nog één tussenstop op het oog en dat is het veld Dahlemer Binz. Ik heb dat uitgekozen omdat vanuit vliegclub Seppe regelmatig vliegkampen georganiseerd werden op dit veld. Volgens mij ben ik er wel eens geweest, maar in mijn logboek kan ik daar geen bewijs voor vinden; wie weet herken ik het als ik er ben. Even bellen, we zijn welkom.

Eerst met de taxi naar het vliegveld. Het duurt weer lang voor er een taxi verschijnt, gelukkig een ander dan die van gisteren. Deze chauffeur rijdt inderdaad een stuk kortere route door de stad, dat had de chauffeur van gisteren ook kunnen doen. En dan maakt de chauffeur van vandaag een fout – hij rijdt het vliegveld voorbij! Wij wijzen hem erop, en hij maakt omstandig zijn excuses. Op de teller stond 45 euro toen we de afslag voorbij reden, na aankomst maakte hij er 40 van als goedmaker voor zijn fout. Zo kan het dus ook!

De vlucht van Arnsberg naar Dahlemer Binz

Daarna is het het vliegtuig vullen met bagage, checks uitvoeren, instappen en weg; vandaag eens geen dreiging van regen of onweer. Onderweg hebben we contact met Langen Info op frequentie 129.875, een uur later krijgen we contract met Dahlemer Binz op frequentie 122.375. Als ik naar final draai, en we dus aan het laatste stukje voor de landing beginnen, zie ik dat er hoogspanningskabels voor de baan langs lopen! Daar moet je dus wel overheen (ook onbewust doe je dat), en daarna wat steiler dan normaal dalen om te kunnen landen. Er staat op de approach chart wel een hoogspanning getekend voor het begin van de baan, maar zoiets is toch bijna niet te geloven. Je zal maar wat te laag aan komen vliegen.

Op de foto zijn de hoogspanningskabels duidelijk te zien.

Parkeren, even naar de toren om te betalen, en daarna wandelen we naar het restaurant. Hier moeten we een uur wachten omdat we een vliegplan in moeten dienen, we gaan weer een grens over – het laatste stuk naar Hilversum komt eraan.

Overigens herken ik dit veld niet echt; ik denk dat ik er echt niet eerder geweest ben.

De toren van Dahlemer Binz. Helemaal achter op de foto is het restaurant.

De vlucht van Dahlemer Binz naar Hilversum

Dit is het dan, de laatste vlucht van de vakantie. Ook dit is een relatief eenvoudige vlucht, geen bijzonderheden. Wel leuk om weer contact te krijgen met Dutch Mil, eindelijk weer wat bekende kreten op de radio met een Nederlands accent. Na de landing in Hilversum is het over!
Tijd om de administratie af te ronden en in te leveren bij Operations van de vliegclub. Gelukkig wordt niet moeilijk gedaan over de missende benzinebon van Torun – de foto van de meters van de tankauto wordt geaccepteerd als bewijs. Eind goed al goed.

Ik merk wel dat ik er nu wel klaar mee ben, vier dagen achter elkaar vliegen is toch wel veel. Het is veel fijner om een dag te vliegen gevolgd door een dag rust te hebben. Maar weer goed op letten als we weer zo’n vliegvakantie gaan ondernemen.

Een gedachte over “Warschau dag 10 – via Dahlemer Binz weer naar Hilversum

  1. Rob Strijker

    Fijn dat jullie weer veilig thuis zijn aangekomen. Mooi om zelf een vliegtuig te besturen. Ik heb genoten van de blog van Sietze. Tot de volgende keer.
    Groet
    Rob Strijker

Reacties zijn gesloten.