Spanje 2011: Het heterovriendelijke hotel

Het ontbijt gister was zo goed bevallen dat we vanmorgen weer een plekje buiten de deur zoeken (dat ons hotel geen ontbijt serveert is uiteraard ook een goede reden). Er zijn allerlei terrasjes bij ons in de buurt en we strijken neer op een plek waar het gezellig druk is. Helaas valt het eten erg tegen, kennelijk hebben we gister geluk gehad. Jammer.

Op naar de trein, we gaan weer met 300 kilometer per uur onderweg naar Barcelona. De reis is 617 kilometer, duurt twee uur en drie kwartier en er is slechts één tussenstop, het is een ideale manier van reizen hier in Spanje.

In Barcelona aangekomen kopen we voor nog geen 9 euro een 10-rittenkaart voor de metro, alweer geen geld. Een duidelijk verschil tussen de metro in Madrid en Barcelona is dat de metro hier minder geschikt is voor reizigers met koffers. Er zijn veel trappen waar geen roltrap in de buurt is, en sommige roltrappen werken niet. Dat was in Madrid gelukkig wel anders.

Vincent heeft weer een bijzonder hotel gevonden: hotel Axel. Het is een heterovriendelijk hotel en het is prachtig. We hebben een mooie ruime kamer met een erkertje waarin gekleurd glas is verwerkt, boven is er een dakterras met bar, zwembad en bubbelbad, en beneden is er een health club en gym. Het dakterras met bar en bubbelbad klinkt uitstekend, gym wat minder want het is vakantie.

Gelijk na aankomst maar even naar boven en lekker bubbelen en een cocktailtje. Dat laatste moeten we maar niet al te vaak doen, een cocktail is 13 euro per glas!

Het is nog lang geen tijd om te eten, daarom wandelen we nog even de stad in. Het verschil met Madrid is erg groot: in Madrid heb je allemaal smalle straatjes, in Barcelona zijn ze erg breed; gebouwen in Barcelona ogen veel groter; het is hier bijna 10 graden koeler; de voertaal is Catalaans, niet Spaans; je ziet hier veel meer toeristen dan in Madrid. Het is er erg druk op de Ramblas en met enige moeite komen we bij de zee uit; Vincent zoekt bij de vele kiosken een Volkskrant maar helaas: niet gevonden.

Ik ben zo’n twintig jaar geleden in Barcelona geweest, in mijn beleving was de Ramblas breder. Toen was er ook een vogeltjesmarkt, nu heb je alleen verkopers van fluitjes waarmee ze vogelgeluiden kunnen maken. Het is toch anders.

Aan het eind van de Ramblas aan zee blijkt een compleet nieuw gebied gemaakt te zijn, Port Vell, waarop onder andere winkelcentra, een megabioscoop en een museum gebouwd is. We wandelen er doorheen en nemen daarna de metro terug naar ons hotel waar we in de buurt een restaurantje zoeken en genieten van biologische Catalaanse tapas en een lekkere fles wijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *