Spanje 2011: De vuurtoren van Madrid

Volgens het weerbericht zijn er vandaag regen- en onweersbuien in Barcelona, dat hadden we gister al gezien en we besloten daarom twee nachten in Madrid te blijven. Wat te doen? Enkele jaren geleden waren we ook al in Madrid rond de kerstdagen dus we moeten iets verzinnen wat we toen nog niet gedaan hadden.

Toen we gister met de trein aan kwamen zag ik een hoge toren, misschien kunnen we daar wel in en van het uitzicht over de stad genieten. Na enig googelen blijkt het de ‘Faro de Madrid’ te zijn, de 92 meter hoge vuurtoren van Madrid. Het ligt bij metrohalte Moncloa, dus daar gaan we naar toe.

Maar eerst naar treinstation Atocha om zitplaatsen te reserveren voor de trein morgen naar Barcelona, onderweg genieten we op een terrasje van een heerlijk Spaans ontbijt: een spaanse omelet en een broodje met een soort tomatenspread en rauwe ham. Het reserveren van de kaartjes duurt lang, als je vandaag wilt reizen kun je gewoon in de rij gaan staan voor een balie maar voor reserveringen voor andere dagen moet je een nummertje trekken. Er blijken nog ruim honderd wachtenden voor ons! Maar na bijna een uur zijn we aan de beurt en reserveren we kaartjes voor de trein van morgen half een.

Eenmaal bij Moncloa aangekomen blijkt dat de Faro de Madrid gesloten is, op internet had ik al gelezen dat hij regelmatig voor onderhoud gesloten is, en dat is nu dus ook het geval. Jammer. Dan maar ter plekke een plan B bedenken; het wordt een bezoek aan het beroemde Prado museum, dat heeft ook als voordeel dat het binnen en dus niet zo heet is; ook goed voor mijn verbrande plekken. Het Prado is niet helemaal wat ik er van gehoopt had, er hangen heel veel schilderijen van Spaanse en Vlaamse schilders uit de zestiende en zeventiende eeuw, ik had op meer diversiteit gehoopt. Wel leuk om in dit beroemde museum geweest te zijn.

Als we aan het eind van de middag buiten komen is het een stuk warmer geworden, dit is het heetste deel van de dag. Onderweg terug naar het hotel krijgen we ons dagelijks ijsje en doen we nog even een gezellig terrasje aan voor een biertje.

Volgens Spaans gebruik gaan we lekker laat eten, het is erg druk in de stad. Het is zaterdagavond, dat zal ermee te maken hebben. Zelfs als we naar het hostal terug lopen is het zeer druk in de stad, op onze kamer horen we heel veel geluid van terrasjes; het duurt tot na 6 uur ’s ochtends voordat het helemaal stil is in de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *