Sun ’n Fun 2011: Nogmaals Lakeland

De belangrijkste reden van deze vakantie is het bezoek aan Sun ’n Fun, we zouden drie dagen naar dit grote vliegfeest gaan in Lakeland maar dat is dus niet helemaal gelukt door de slechte weersomstandigheden. Vandaag is mijn laatste dag en gaan we, voordat ik terug vlieg, eerst nog een keer naar Lakeland.

Afgelopen woensdag zijn we dus ook al geweest en we weten hoe lang het rijden is; waar we geen rekening mee hielden is dat het nu weekeinde is, en dat het parkeren nu onvoorstelbaar lang duurt. Men is duidelijk niet goed voorbereid op zo’n enorme toestroom, en daar komt nog bij dat het parkeerterrein erg sompig is en her en der onder water staat. We staan als vast voordat we op onze parkeerplek zijn, behulpzame mensen duwen onze auto op de parkeerplek. Hoe komen we hier straks weer uit? Het is wel belangrijk om op tijd weg te komen want ik moet eind van de dag nog een vliegtuig richting Nederland halen.

We zien nog maar weinig van de schade die afgelopen donderdag is aangericht, het is allemaal keurig opgeruimd.
Na een wandeling langs allerlei stands gaan we weer richting landingsbaan om de vliegshow te bewonderen. Er wordt weer veel aerobatics gevlogen, old timers, dubbeldekkers, vanalles. Ik hoop nog de F22 Raptor te kunnen zien, die vloog ook bij de Reno Airraces waar ik een paar jaar geleden met Marcel naar toe was. Dat vliegtuig is zo indrukwekkend qua vorm, geluid en prestaties, die wil ik graag nog een keer zien. En dat lukt, niet lang voordat we weg moeten wordt hij de lucht in gestuurd; maar al na een paar bewegingen breekt de piloot zijn show af en vlieg zeer rustig een circuit terug naar de baan. Er is een storing in het vliegtuig. Hij kan gelukkig normaal landen, maar terugrijden zit er niet in. Het vliegtuig wordt uit eindelijk met een vrachtwagen teruggetrokken naar zijn standplaats.

Terug bij de auto is er gelukkig een gaatje aan de voorkant van de auto zodat we niet dezelfde weg terug hoeven (en dus misschien weer vast komen te zitten). Ruim op tijd komen we op het vliegveld aan; Marcel blijft nog een week, voor mij zit het erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *