Sun ’n Fun 2011: Fantasy of Flight

We zijn ondertussen aan onze derde auto toe.
Toen we gister onze auto van Hertz gingen halen bleek gelijk al dat er een flinke schade op zat, de deur achter die van de bestuurder wilde nauwelijks open door een deuk. Dus gelijk naar de balie en een andere regelen. Maar goed ook, de eerste auto was een Chevrolet HHR, oerlelijk. We kregen een Mitsubishi Galant mee – een normale auto totdat we er mee gingen rijden: een enorm kabaal, zo te horen een kapot wiellager. Gister maar even genegeerd want we waren moe, maar vanochtend weer terug naar Hertz. Zonder enig probleem kregen we weer een ander mee, weer een maat groter: een Nissan Altima. Deze keer gaan we hem niet terug brengen, groot genoeg, stil, sterk genoeg: 2.5 liter.
Tip van de dag: regel een kleine auto en zeg dat hij kapot is. Krijg je een grotere mee terug.

Volgens planning rijden we naar Fantasy of Flight, minder dan een uur rijden van Orlando. Het is het grootste museum van de wereld dat nog heel veel luchtwaardige vliegtuigen heeft en dat in private handen is. In de hangaars staan de vreemdste toestellen, van sommigen vraag je je echt af of ze ooit de lucht in kunnen; de eigenaar zelf vliegt nog elke dag met een toestel om demonstraties te geven en dat was vandaag met een P40, een tweezits-trainer voor aanstaande Spitfire piloten. Voordat hij met de kist de lucht in ging hield hij nog een heel betoog over zijn museum en zijn toekomstplannen, het moet nog veel groter worden.
Ik heb erg genoten van de bonte verzameling kisten.

Er was in de middag nog wat tijd over, daarom zijn we nog even naar een enorm winkelcentrum gereden, een Florida Mall in Orlando. We hebben gekeken naar de mogelijkheid van een prepaid sim-kaartje voor onze telefoons met een databundel, altijd leuk als je overdag internet verbinding hebt. Maar helaas, het is kennelijk in Amerika niet mogelijk een prepaid databundel te krijgen voor een smartphone, en dus ook niet voor een iphone. Dat feest gaat dus helaas niet door, overdag blijven we offline. En als we dan ’s avonds weer beschikking over WiFi hebben, dan slaapt Nederland.
Ik wil ook proberen een iPad2 hier in Amerika te kopen – goedkoper dan in Nederland. In de Florida Mall zit een Apple Store maar zoals verwacht waren ze uitverkocht. Er is een kans dat dinsdagochtend een lading binnen komt, maar dan moet je om 6 uur ’s ochtends voor de deur staan als je kans wilt maken. Ook vandaag, zondag, stonden mensen vanaf 6 uur ’s ochtends in de rij voor een iPad2…

Voor foto’s kijk op mijn fotogalerij, of klik hieronder.

Een gedachte over “Sun ’n Fun 2011: Fantasy of Flight

  1. Pingback: Florida 2012: Fantasy of Flight en Geocaching | Sietse's blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *