Tallinn 2011 (3): Restaurantje kijken

Er zijn geen afspraken vandaag, dus is er geen noodzaak om vroeg op te staan. Gevolg: pas tegen 1 uur ’s middags gaan we de deur uit.
Vincent wil uiteraard ook de mooie plaatjes van Tallinn vanaf de heuvel zien, alleen gaan we nu de heuvel op vanaf een andere kant dan die ik gister gekozen had. Het zonnetje schijnt waardoor de kleuren nu nog veel mooier zijn dan gister.

Op de heuvel staat de kathedraal, van buiten een prachtig bouwwerk. We gaan uiteraard ook even binnen kijken, maar dat is nogal een tegenvaller: de inrichting is op zijn zachtst gezegd saai.

Overal hangen bordjes waarop aangegeven wordt dat je stil moet zijn, niet mag filmen en fotograferen, ik hou me er netjes aan. Dan komt er een grote groep toeristen binnen die al pratend aan het filmen en fotograferen slaan. Ik begrijp er niets van.

We brengen ook nog een bezoek aan een kerk waar het koor van Vincent mogelijk gaat zingen. Het is kennelijk een bijzondere kerk want je moet entree betalen maar eerlijk gezegd zie ik het bijzondere er niet aan af. Grappig is wel dat de leuning banken in de kerk gekanteld kunnen worden zodat je andere kant op kunt kijken. Het lijkt wel of voor kerkdiensten de banken de ene kant op staan en bijvoorbeeld voor concerten de andere kant op. De zaal kan in ieder geval aan beide kanten gebruikt worden.

Vincent moet nog een lokatie zien te vinden voor het slotdiner op 4 juni, het liefst wil hij een zaal waar alle 40 personen in passen (26 zangers en 14 aanhang). Bij de Holland Business Club had hij een paar tips gekregen en die hebben we nagetrokken. Er zijn veel, heel veel, restaurants in Tallinn maar de meesten zijn vrij klein; naast de getipte restaurants zijn we ook nog bij een aantal anderen naar binnen gestapt op zoek naar het ideale restaurant en ik denk dat we wel een paar kandidaten hebben. Van alle restaurants hebben we kaartjes meegekregen zodat het verdere zoek- en regelwerk vanuit Nederland kan gebeuren.

We belanden in een sauna – ik denk niet de mooiste van Tallinn maar het was wel lekker om even op temperatuur te komen.

Na de sauna gaan we weer op zoek naar een restaurant – dit keer gewoon om er zelf nu te eten. We zijn blijkbaar kieskeurig geworden want we lopen heel wat af voordat we er een naar onze zin vinden. En die blijkt recht tegenover het restaurant van gisteravond. Dit restaurant, restaurant Ribe, is modern en heeft uiterst vriendelijk personeel. Ze hebben allemaal een oortje in en een microfoontje, ze staan allemaal met elkaar in contact – een vreemde gewaarwording en het leidt nogal af, wij letten er continu op en dat gepraat op de oortjes leidt ook merkbaar het personeel af. Het hogere doel ontgaat mij een beetje.
Het eten is daarentegen perfect, de champagne, wijn en dessertwijn ook. Vincent had zelfs drie dessertwijntjes bij zijn combo van drie crème brûlée’s.
En dat allemaal voor 75 euro voor ons samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *