Met Stanley vliegen naar Seppe

Vluchtnummer 391
Vluchtnummer 392

Een tijdje geleden heb ik de familie Klerks rondgevlogen, en dus ook zoon Stanley. Hij wilde toen erg graag mee de lucht in en aerobatics meemaken en dat hebben we toen gaan. Instappen en wegwezen.

Maar Stanley wil graag piloot worden en zit veel achter de flight simulator. Ik heb hem aangeboden om nog een keer te gaan vliegen, maar dan met een stuk voorbereiding en met een tussenstop op vliegveld Seppe.
Vanochtend stonden Stanley en ik op vliegveld Hilversum en heb ik hem uitgebreid verteld over allerlei aspecten van er vliegen. Waardoor vliegt een vliegtuig? Hoe kom je aan weerinformatie? Wat is de invloed van wind op je route? Dat soort dingen.

Vervolgens naar de kist, checks uitvoeren, tanken en richting Seppe. Al snel na de takeoff geef ik de controls aan Stanley. Hij merkt dat je plotseling vanalles tegelijk moet doen maar dat pakt hij prima op. Hij vliegt de hele route naar Seppe waar ik de landing uitvoer.

De weg terug vlieg ik, net als de vorige keer begint zijn maag een beetje op te spelen – helaas.

Het is toch leuk om te zien hoeveel gevoel iemand van 13 jaar voor het vliegen heeft – de simulator-uren die hij maakt zullen er zeker aan bijdragen.

Een gedachte over “Met Stanley vliegen naar Seppe

  1. Pingback: In de Boeing 737 Flight Simulator | Sietse's blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *