Blokarten & zwemmen

Maarten, Wouter en Casper waren weer eens twee nachten bij ons logeren, en zoals altijd gaan we dan wat leuks doen.

Dit keer zijn ze donderdagavond al bij ons op bezoek gekomen, en zijn we begonnen met McDonalds en een Star Wars film. Ik heb een tijdje geleden alle 6 Star Wars films gekocht, en bij een logeerpartij draaien we er weer een film doorheen. Deze keer zelfs twee omdat ze twee nachten bleven slapen.

Het is ook traditie dat we overdag een activiteit doen, meestal verzint Vincent wat maar dit keer kregen we een tip van mijn zus mee: blokarten op flevOnice. Blokarten ken je vast wel als activiteit op het strand: je ligt min of meer in een driewieler met een zeil erop. Wind in de zeilen en rijden maar!
Bij flevOnice is dat dus niet op het strand maar op een schaatsbaan zonder ijs – je moet toch wat met een ijsbaan als er geen ijs is.
Na een prima uitleg mochten we instappen en onderweg, alle 5 gingen we een blokart in onder toeziend oog van twee begeleiders. Maarten is 12 jaar, Wouter 10 en Casper 7; op internet stond dat het een activiteit voor alle leeftijden is, maar daar is men van terug gekomen. Wouter en Casper zijn waarschijnlijk de laatsten geweest onder de 12 jaar die nog mochten, nu is het dus vanaf 12 jaar en ouder.

De wind stond niet echt lekker op de ijsbaan, erg schuin. Het was vrijdag, en er was verder niemand in de buurt, de parkeerplaats was ook leeg. Dus blokarts opgepakt en naar de parkeerplaats gegaan om daar verder met de wind in de zeilen te rijden.
We waren al gewaarschuwd, het waaide redelijk hard en zo’n kart gaat dan tot wel 80 kilometer per uur. Best hard, zeker als er een bocht op je af komt. Maarten overkwam het: te hard de bocht in, en even later lag hij op zijn zij. Dat klinkt erger dan het is, je zit flink vast in je kuipstoeltje en je blijft dan ook gewoon hangen in je stoeltje terwijl de kart op twee wielen en de punt van de mast steunt. Maarten kon er vooral om lachen.
Casper hield het al snel voor gezien, het is inderdaad te moeilijk voor een 7-jarige.

Vandaag, zaterdag, had Vincent andere verplichtingen en ben ik met de jongens naar het zwembad in Soesterberg geweest. Lang geleden dat ik dat gedaan heb; heerlijk met de jongens ravotten in het water en op de grote glijbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *