Cuba 2010, dag 1: Inflight non-entertainment

Vandaag reizen we naar Cuba. Aswolken zijn verwaaid en we vertrekken  op tijd richting Parijs waar we drie uur moeten wachten op de aansluiting  naar Havana.
De vlucht van Parijs naar Havana duurt zo’n negen en een half uur en  gaat over een afstand van 7750 kilometer. Eenmaal in de lucht in de  Boeing 777 proberen we de inflight entertainment die film-on-demand  belooft, maar nee, continu meldingen dat alle kanalen bezet zijn. Ook  omschakelen van Frans- naar Engelstalige menu’s van het systeem lukt meestal niet;  verder springt het scherm regelmatig naar kanalen waar je niet om  gevraagd hebt. Compleet waardeloos.

Maar we komen verder probleemloos in Cuba aan; de volgende hindernis  wordt de douane. We staan ongeveer een uur in de rij voor we op de  foto mogen bij de douane-juffrouw, die bovendien het paspoort en het  visum heel precies controleert; vervolgens naar de volgende hindernis:  het invullen van de gezondheidsverklaring. Vooral invullen dat je  nergens last van hebt en niet bij een hoestend iemand in de buurt bent  geweest.
Volgende hindernis: je bagage vinden. Er zijn twee bagagebanden en  beide zijn te klein, koffers worden eraf gehaald en in de hal  neergezet. Op zoek dus, maar die van ons stonden er niet tussen,  gelukkig verschenen ze even later op een van de banden.

De avond is ondertussen ingevallen als we met een bus van het reisburo  naar ons hotel gebracht worden. Je wordt niet vrolijk van de busrit,  het is donker en straten zijn nauwelijks of slecht verlicht. En dat wat je ziet is erg troosteloos.
Eerst worden andere passagiers bij hun hotel afgezet, wij zijn de  laatsten en moeten bovendien een eind lopen want de bus kan niet bij  ons hotel komen. Wij zaten al te denken: waar komen we nou weer  terecht, maar dat pakte erg goed uit. We zitten in een prachtige buurt  van Havana die voor alle verkeer afgesloten is. Het hotel is  uitstekend, inclusief onze kamer.

Nog even het plein op voor een mojitootje en luisteren naar Cubaanse  muziek – overal spelen bandjes.

We zijn nu echt op vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *