Davis Vantage Pro2 Plus weerstation

Ik heb iets met het weer, misschien komt dat door het vliegen waarbij je altijd met het weer te maken hebt. In de vorige flats waar ik woonde kon ik niks met het weer doen, ik woonde ergens halverwege de flat en kon geen wind of temperatuur met fatsoen meten.

Hier in Utrecht woon ik op de 3e en 4e verdieping van een appartementencomplex, en kan ik een windmeter boven het dak uit steken. Toen ik hier kwam wonen had ik een Lacrosse 3600 weerstation, hij was draadloos dus lekker makkelijk installeren.
Maar na enkele jaren kwamen de kuren; dus onderdelen vervangen en bedraden, maar het ging echt fout toen een keer de bliksem in sloeg, en de connectie tussen het weerstation en mijn pc aan beide kanten ten onder ging.

De 3600 bestaat niet meer, en ik ging voor de opvolger: 3650. Die is alleen draadloos tussen de sensors en het basisstation, en dat werkte niet goed. Helaas kon deze niet bedraad worden, en ook de verbinding tussen het basisstation en de pc was erg onbetrouwbaar.

Tijd voor een volgende stap: een wat professioneler weerstation, ook al zijn de meetpunten in een stad verre van ideaal. Ik ben voor de Davis Vantage Pro2 Plus gegaan, dit (bedraad) station meet de volgende zaken:
– temperatuur binnen en buiten
– vochtigheid binnen en buiten
– luchtdruk
– windrichting en windsnelheid (gemiddeld en windstoten)
– regenhoeveelheid
– zonnekracht (vermogen per vierkante meter en UV index).
Een uitgebreid station dus. Het was flink wat werk om de boel op het dak te installeren en te bedraden, maar het is gelukt.

Actueel weer hier op Croonschild kun je zien op mijn weerpagina of in grafieken met historie.