Museumnacht

Na het vliegen van vandaag zijn we de stad nog even in getrokken want het is museumnacht vannacht. Dat wil zeggen: de boel gaat om 1 uur al dicht. We begonnen al erg laat (eerst vliegen en eten), en bij het eerste museum bleven we een tijdje plakken omdat er een leuke voorstelling gegeven werd. Uiteindelijk hebben we maar 2 musea van binnen gezien: Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement waar een erg leuke voorstelling werd gegeven door Sven Ratzke, en het het Utrechts archief. In het archief werd een concert gegeven door een koor, gebruik makend van de vorm en akoestiek van het gebouw. Grappig.
Het archief zelf is mooi strak opgezet, en vertelt een en ander over de geschiedenis van Utrecht.

We hadden best meer musea willen bezoeken, maar zoals gezegd eindigde de nacht al om 1 uur.
Volgend jaar eerder beginnen. Of gewoon door het jaar heen zo nu een dan een museumpje pikken.