Londen 2008 – dag 5

Opstaan, koffers pakken, en dan hebben we nog even om de stad in te gaan voordat we richting vliegveld moeten.

Officieel begint vandaag de grote uitverkoop met enorme kortingen; in werkelijkheid zagen we dat ook al in de dagen voor kerst. Vorig jaar hadden we in Madrid sloffen gekocht om thuis warme voeten te houden, maar al na een paar weken begonnen ze uit elkaar te vallen. Nu zijn we hier in Londen op zoek, maar het lijkt wel of alleen vrouwen hier sloffen hebben, voor mannen vinden we ze niet.

Dus dan maar richting Gatwick, niet met de trein want die rijdt niet (was van tevoren bekend), maar met de bus. Die bleek er wat langer over te doen dan we verwachtten maar uiteindelijk toch redelijk op tijd op het veld.
En ja hoor: daar vonden we ze: sloffen! Hopelijk houden deze het langer uit dan de Spaanse.
Vervolgens op tempo naar de gate, Gatwick is ook al behoorlijk groot en je moet voor internationale vluchten een redelijke afstand afleggen. Na een korte vlucht en vrijwel geen taxitijd op schiphol stonden we ’s middags weer op Nederlandse bodem.

Voor de vakantie hadden we al geregeld dat we een kerstdiner konden gebruiken bij ons huis-restaurant Het Gerecht zodat we ons geen zorgen hoefden te maken over boodschappen en dergelijke voor deze tweede kerstdag.
Het was een heerlijk 5-gangenmenu met bijpassende wijnen, de perfecte afsluiting van een lekkere korte vakantie in Londen.