Squash

Al enkele jaren speel ik zo nu en dan squash, ik vind het een heerlijke sport want je bent veel in beweging. Het is zeer intensief, zeker als je tegen iemand speelt die veel beter is dan jezelf.
De laatste tijd speel ik wat regelmatiger, een collega van het werk (Roland) en ik proberen elke dinsdag drie kwartier tegen elkaar te spelen; je kan merken dat het werkt, beide gaan we wat vooruit

En sinds anderhalf jaar speel ik enkele keren per jaar tegen Koen, een neef van Vincent. Hij was toen 12 jaar (nu 14); het is opvallend hoe snel zo’n jongen leert en hoe snel zo iemand op de baan is. Hij rent op alle ballen, en het wordt voor mij ook steeds harder werken tegen hem.
De vorige keer dat we speelden was op 5 oktober, de dag na zijn verjaardag. Op zijn verjaardag hebben Vincent en ik hem een squash racket kado gedaan, en die ging hij 5 oktober uitproberen.
Dat leek dus nergens op, hij had tijden niet zo slecht tegen me gespeeld; zijn excuus was dat hij nog last had van de dag ervoor (zijn verjaardag dus).

Vandaag was er weer een partijtje tussen Koen en mij, en dat viel absoluut niet mee. Koen heeft herfstvakantie en is dus goed uitgerust terwijl ik eergister en gister al een partij squash gehad heb. Ik kon koen maar ternauwernood overwinnen, de eindstand in sets was uiteindelijk 3-2 voor mij; maar toch, het wordt lastig tegen hem de komende tijd.

Gelukkig heb ik met Roland afgesproken een paar lessen te nemen.
Koen, maak je borst maar nat!