nepal-2008: Dag 1

In januari hadden we een vakantie Nepal-Tibet geboekt, vliegend naar Kathmandu en dan overland naar Lahsa in Tibet. Maar door onlusten in Tibet enige tijd geleden is de reis door het reisburo geannuleerd, ondanks dat volgens China toeristen weer welkom zijn. Uiteindelijk hebben we zelf een retourtje Kathmandu gekocht en voor twee nachten een hotel geregeld. We gaan in Nepal zelf kijken of we alsnog naar Tibet kunnen – zo niet, dan gaan we leuke trips in Nepal doen.
We willen echt dit jaar nog naar Nepal omdat een vriendin van Vincent, Monique, dit jaar nog in Kathmandu woont.

Deze eerste vakantiedag begint goed, de eerste vlucht naar Londen vertrekt ruim op tijd en bij Heathrow hoeven we niet eens in de holding. We zitten op tijd in het vliegtuig van Qatar Airways, maar dan gaat het mis. Door drukte bij Heathrow en boven Duitsland vertrekken we ongeveer anderhalf uur te laat – en dat terwijl we een overstaptijd hebben van drie kwartier. Als dat maar goed gaat…
Het is goed vertoeven in de Airbus A340 van Qatar Airways, genoeg beenruimte en redelijk eten; en een persoonlijk entertainment center waarop je ruim 100 films kunt bekijken, muziek kunt luisteren, spelletjes kunt spelen en nog veel meer.

Het gaat in Doha dus inderdaad fout, de vlucht naar Kathmandu is al vertrokken. Het duurt uiteindelijk nog 2 uur voordat we op onze door Qatar Airways aangeboden kamer van hotel Grand Regency aankomen waar we 3 uurtjes kunnen slapen (van 3 tot 6) voordat we weer moeten opstaan.
De temperatuur in Doha is ongelofelijk – heet en vochtig, en dat midden in de nacht. Hoe moet dat hier overdag wel niet zijn.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=5761657_AHCYm&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]