Sneak Preview: Mongol

Als jongen verloor Genghis Khar alles wat hem dierbaar was. Als man ging hij zijn bestemming achterna om met een leger terug te veroveren, wat hem ooit ontnomen was. Geïnspireerd door zijn grote liefde groeit hij uit tot heerser van het grootste rijk ter wereld. Voor sommigen was hij een wrede leider. Voor anderen was hij een god.
Mongolië, 1172. Het trotse stamhoofd Yesükhei waagt zich aan een tocht door de winderige toendra om zijn 9-jarige zoon Temüjin een bruid te helpen kiezen. Zijn keuze valt op Börte, een jong en guitig meisje. Op de terugweg wordt Yesükhei vergiftigd door de jaloerse krijger Targutei die ook Temüjin liever dood wil zodat hij zijn plaats als leider van de stam kan innemen. Temüjin’s enige uitweg is vluchten, maar hij zal des te sterker terugkeren. Zo begint er voor Temüjin een leven vol avonturen en beproevingen. Hij zal niet rusten voor hij diegene vindt die hem zal helpen om de grote Gengis Khan te worden.

Een leuke film, zeker gezien we vorig jaar in Mongolie op bezoek geweest zijn.