Sneak Preview: Fireflies in the garden

Hoezeer zijn moeilijke jeugd Michael Waechter getekend heeft, blijkt als hij later het verhaal over zijn tirannieke vader uit de doeken wil doen in romanvorm. Voor het gepubliceerd wordt gaat hij naar zijn tante Jane voor een familiereuni, aar alles verandert als zijn moeder omkomt bij een auto-ongeluk. Alle nabestaanden krijgen hun eigen herinneringen aan vroeger te verwerken. Sommige fraai, maar veel is vooral heel pijnlijk. Toch zullen ze gezamelijk moeten ontdekken hoe hard ze elkaar nodig hebben en verder kijken dan elkaars verschillen.

Fireflies in the garden springt heen en weer in de tijd en het kost even moeite om te ontdekken wie wie is. Leuk vind ik dat niet alles uitgelegd wordt – er gebeuren dingen waarbij je zelf kan en mag bedenken hoe dat zo gekomen is. Geen sterk einde.