Meevliegen met de Catalina PBY

Vliegclub ACHA heeft een nieuw bestuur sinds vorig jaar, en het nieuwe bestuur is begonnen met allerlei nieuwe activiteiten. Een van die activiteiten is het organiseren van leuke voor de leden, en deze keer is het het organiseren van een vlucht met de Catalina PBY. Dit vliegtuig is gestationeerd op Lelystad en kan 16 passagiers vervoeren; het is ooit ontworpen als watervliegtuig en later is het ontwerp aangepast zodat het ook op land kan starten en landen.

Het was wel ontzettend leuk en bijzonder dat we een keer met zo’n kist mochten meevliegen, en 3 waterlandingen op het IJsselmeer te maken. Mocht je het leuk vinden: ga naar de Catalina site, en vlieg zelf ook een keer mee!
Ik hoop dat er meer van dit soort aktiviteiten komen.

Zie ook mijn eerste fotoreportage met mijn nieuwe fotocamera.