Railz Miniworld

Mijn drie neefjes Maarten, Wouter en Maarten kwamen weer eens een nachtje logeren. Natuurlijk moeten we weer wat leuks bedenken om de jongens bezig te houden. Vincent wist van het bestaan van een miniatuur-spoorbaan vlakbij het centraal station in Rotterdam, het heet Railz Miniworld.

Dus wij daar naar toe, met twee auto’s omdat Vincent na het bezoek aan de miniatuur spoorbaan door zou gaan naar een van zijn koren voor een repetitie.

Het bezoek aan Railz Miniworld was waanzinnig leuk; allerlei onderdelen van Nederland zijn opgebouwd rond de mini-spoorbaan, je kijkt je ogen uit.

We zijn begonnen met een rondje door de ruimte,die eens per half uur ook een nacht mee maakt, en zagen heel veel leuke dingen. Na de lunch hebben we nog een rondje gemaakt, en zagen we veeeel meer details dan in het eerste rondje. Volgens mij kun je wel tien rondjes maken en steeds nieuwe dingen ontdekken.

Tijdens de lunch in Railz Miniworld kwamen we toevallig ook nog een collega van mij tegen, Mijndert met vriendin en kinderen; ze wilden eigenlijk naar de dierentuin maar de kou dreef hun naar deze lokatie.

Railz Miniworld wordt op dit moment uitgebreid; eind dit jaar (2008) moet dat gereed zijn. Grote kans dat we dan nog een keer met zijn allen gaan!