Sneak Preview: No country for old men

Het verhaal begint wanneer Llewelyn Moss op een pick-up truck stuit die omringd is door een lijfwacht van dode mannen. Achterin de wagen treft hij een partij heroïne en twee miljoen dollar aan. Moss neemt het geld mee en dat leidt tot een catastrofale kettingreactie van zoveel geweld dat zelfs de politie in de persoon van de al wat oudere, van al z’n illusies beroofde sheriff Bell niet aankan. Moss probeert te ontkomen aan zijn achtervolgers, met name aan een mysterieus genie die met kop of munt over mensenlevens beschikt.

No country for old men is een prachtige sfeerfilm over een of andere gek waar de politie op jaagt. Lange shots zonder veel aktie, puur voor de sfeer; ik heb ervan genoten. De film heeft 4 Academy Awards gewonnen.
Weer een aanrader!