Vakantie: Moskou – Peking, dag 1

Vandaag is de start van een nieuw avontuur: we gaan met de trein van Moskou naar Peking! Vorig jaar op een of ander feestje kwam deze trip ter sprake, en wij zeiden tegen elkaar: hee wat leuk, zullen we dat volgend jaar gaan doen? Dat idee hebben we niet meer los gelaten; ik heb een folder opgevraagd bij Tiara Tours over treinreizen door Siberie en zijn we op zoek gegaan naar een reis. Het is de Trans-Mongolie reis geworden: vliegen naar Moskou, dan met de trein naar Irkutsk, vervolgens naar Ulaan Baatar (Mongolie) en als laatste naar Peking.

Maar vandaag beginnen we met de vliegreis naar Moskou; de vlucht vertrekt 8:45, dus wekker op half vier en met de nachttrein naar Schiphol.
Omdat we vliegen met Austrian Airways gaan we eerst naar een winderig Wenen, en moeten we overstappen; wachttijd is minder dan een uur, dus geen probleem. Half vier ’s middags lokale tijd landen we in Moskou, vanwege een stevige wind in de rug landen we ruim op tijd ondanks wat vertraging bij het vertrek. Paspoortcontrole was ook snel achter de rug.

En daarmee was de voorspoed afgelopen. We zouden opgepikt worden door iemand van Tiara Tours, maar er was niemand te bekennen. Gelukkig hadden we genoeg telefoonnummers meegekregen, en konden we Dmitri bereiken; hij moest ons ophalen, maar die bleek op het verkeerde vliegveld te staan – het was verkeerd aan hem doorgegeven, hij stond op het vliegveld te wachten waar KLM aankomt.
Hij stelde voor een taxi te nemen, een officiele bij stand 66. Pas na lang zoeken konden we die vinden en werden we naar Hotel Tourist gebracht – een rit van 50 minuten.

Na het inchecken hebben we gelijk de metro gepakt richting Rode Plein om ons terrasje van onze vakantie van drie jaar geleden te vinden en een biertje te drinken. Dat ging probleemloos, ook hebben we nog gegeten in een restaurant waar we drie jaar geleden gegeten hebben.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716753_RsHkE&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]