Vakantie: Moskou – Peking, dag 2

De trein vertrekt pas vanavond om 23:25, we hebben dus de hele dag om ons te vermaken in Moskou. Na uitslapen, ontbijt en bad/douche (voorlopig de laatste) zijn we naar het Gorki park gegaan, bekend van een detective film. Het blijkt vooral een pretpark te zijn met achtbanen, reuzenrad en dergelijke.
Vervolgens op zoek naar een warenhuis voor wat boodschappen voor in de trein: oploskoffie, bekertjes en wijn. Het warenhuis wat Vincent gevonden had bleek een warenhuis van 4 verdiepingen te zijn waar alleen maar kinderspullen verkocht werden; dus verder zoeken en uitendelijk gevonden.
Na nog een drankje op ons terras van gisteravond terug naar het hotel. We wilden wat gaan eten in het nabij gelegen Science Park, maar we konden geen fatsoenlijk restaurant vinden; wel zagen we twee grote lijnvliegtuigen en een enorme raket staan. Verder was er veel vertier voor jongeren; het was ons niet helemaal duidelijk waar dit nou allemaal voor diende.

Na wat gegeten te hebben bij het restaurant van het hotel inpakken en wegwezen. Er rijden zo’n 20 Nederlanders mee met deze trein #10 naar Irkutsk, de kans is groot dat we bij twee medelanders in een coupe komen. Maar nee, wij zijn ingedeeld bij een russisch gezin, pa ma en zoontje van 10 jaar; pa slaapt in een andere coupe, maar de rest van de tijd is hij bij ons. We vinden het prima zo, hebben we niet 24 uur per dag Nederlanders om ons heen, en kunnen we 3 dagen lang een russisch gezin observeren.

Wij drinken voor het slapen gaan nog een glaasje wijn, de russen drinken samen een complete fles vodka weg. Ik ga in het stapelbed bovenin slapen, de jongen aan de andere kant ook.
Ma en Vincent kunnen niet slapen, en besluiten nog een potje te gaan kaarten; ma heeft kennelijk nog niet genoeg gedronken en vraagt nog wat wijn – dat leek Vincent niet zo’n goed idee…

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15716766_kCq4H&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]