Tiesto Gelredome 2007

Na de try-out op Schiphol op 16 maart was het nu tijd voor het echte concert in de Gelredome. De try-out vond ik waanzinnig, nou maar hopen dat het echte concert ook zou leuk zou worden.

Mijndert en ik stonden om 10 voor 10 in de zaal; de deuren gingen open om 9 uur, en de verwachting (hoop?) was dat het voorprogramma om 10 uur zou beginnen.
Nee dus, tot 11 uur was er helemaal niets.

Om 11 uur begon met zangeres Jes, net als bij de try-out. Op zich wel aardig, maar iedereen was er natuurlijk voor Tiesto.
Om kwart voor twaalf was hij er dan eindelijk.

Het concert heet, net als zijn nieuwe album, ‘The elements of life’ en de eerste 3 uur waren daaraan gewijd. De muziek was leuk, maar ik ben toch beter gewend.
Achter Tiesto was een werkelijk gigantisch scherm opgesteld, ter breedte van het voetbalveld, en in de hoogte ging het ongeveer tot het plafond. 12 projectoren zorgden ervoor dat het een gigantisch breedbeeldscherm was. Bij tijd en wijle werd tiesto daarop geprojecteerd, zoals op de bijgaande foto. De lichtshow was prima; ook de artiesten die de eerste drie uur zo nu en dan meededen lieten zich van de beste kant zien, onder andere The Blue Men Group – erg grappig.

Maar kwart voor drie gingen alle remmen los – een uur lang alleen maar hits van Tiesto. De zaal bleef maar deinen. Ook na dat uur bleef de stemming er goed in zitten, stevige dance muziek, afgewisseld met zo nu en dan een (meestal geremixte) bekende plaat.

Al met al een heerlijke nacht dansen; om half zeven ’s ochtends was het afgelopen, om half 8 onderweg met de trein naar huis, en uiteindelijk kwart voor negen ’s ochtends in bed….