Weissensee: En toen…

… stond het volgende bericht op de website van de organisatie van de weissensee tocht onder het kopje nieuws:

WEISSENSEE, 22 januari 2007.

Het bestuur van de Stichting Wintermarathon heeft tot haar grote spijt het ingrijpende besluit moeten nemen om alle evenementen t/m zaterdag af te gelasten.

Het besluit is genomen na overleg met ijsmeester Norbert Jank. Er is geen garantie dat er de komende dagen veilig kan worden geschaatst. De oorzaak van het niet doorgaan ligt in de onverwachte enorme sneeuwval die vandaag de Weissensee heeft geteisterd. Ook de voorspellingen voor de komende dagen zijn ongunstig.

De enorme sneeuwmassa – het is met name natte sneeuw – drukt enorm op de ijsvloer.
Het is hierdoor niet mogelijk om met groot en zwaar materieel het ijs op te gaan om de sneeuwmassa te verwijderen.

De geraadpleegde meteorologen hebben verklaard dat er een koufront in aantocht is, maar dat zal niet eerder dan in de tweede helft van deze week arriveren.

Er is goede hoop dat er volgende week wel kan worden geschaatst. Het bestuur van de Stichting Wintermarathon bekijkt – in nauw overleg met de ijsmeester en het gemeentebestuur van Weissensee – de situatie van dag tot dag. Over de besluiten wordt u vanzelfsprekend geïnformeerd.

Het is een unieke situatie dat de weergoden spelbreker zijn. In 19 jaar Weissensee is het nog niet eerder voorgevallen dat een reeks evenementen moeten worden afgelast vanwege de slechte kwaliteit van het ijs.

SHIT!