Canada 2006: dag 18

Dag van vertrek
Onze vlucht gaat pas om 8 uur vanavond, Vincent wilde nog wel een bezoekje brengen aan Ile Notre Dame (waar ik al geweest was en een wandeling over het Formule I circuit gemaakt heb).
Na anderhalf uur gewacht te hebben in een soort cafeetje tot het weer op zou drogen, zijn we het eiland opgelopen. Dit keer niet over het circuit maar dwars over het eiland langs het casino, het meer, en de vele tuinen.

Op beeldschermen in de metro zag Vincent allerlei berichten over tereurdreiging in Engeland en gecancelde vluchten. Gelukkig hadden we er weinig last van, en waren we via internet van tevoren op de hoogte van de extra beveiligingsmaatregelen: geen vloeistof of cremes mee aan boord nemen, dus al dat soort dingen in de koffer gestopt.
Voor de security check hebben we ongeveer een uur in de rij gestaan; zelfs flesjes water mochten niet mee naar binnen.
In de duty free winkeltjes waren parumafdelingen en dergelijke gesloten.
Ondanks de verscherpte beveiliging vertrok onze vlucht zo goed als op tijd; ook werd niet moeilijk gedaan over 8.5kg teveel bagage; op Schiphol op de heenreis werd over 5kg wel moeilijk gedaan.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728776_UePcz&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]