Canada 2006: dag 14

Walvis spotten
Vanmiddag gaan we met een boot walvis spotten; tot die tijd gaan we een wandeling maken in de heuvel achter Perce. Er zijn meerdere routes uitgezet, en we kiezen er een die niet al te lang is omdat we op tijd bij de boot moeten zijn. Onderweg hebben we genoten van prachtige uitzichten over Perce, het eilandje voor de kust en de bijzondere rotsformatie.

’s middags dus met de boot de zee op – ik lekker optimistisch met korte broek en korte mouwen, maar op zee was het toch een stuk kouder dan ik verwacht had.
Na een half uur varen zagen we een stel dolfijnen zwemmen; na nog ruim een half uur waren we bij een walvis aangekomen. Een walvis kan ongeveer 4 minuten onder water, daarna komt hij weer boven om te ademen. Dus elke vier minuten stond iedereen de zee af te speuren waar hij nou weer boven zou komen, erg leuk. Een paar keer nam hij een duik waarbij even zijn staart boven water kwam en was iedereen in extase; helaas heb ik er geen foto van kunnen maken.
De boottocht duurde bijna twee en een half uur.

’s avonds hebben we gegeten in het restaurant bij het hotel en dat was echt uitstekend. Heerlijk eten en voor de verandering kundig en efficient personeel.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728757_NqVfb&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]