Canada 2006: dag 6

Wandeling over het F1 circuit; opening outgames
Op het eilandje Ile Notre Dame ligt het Formule 1 circuit Gilles Villeneuve en het leek me leuk een rondje circuit te wandelen. Dus met de metro eerst naar het eilandje Ile St Helene waar ik woensdag naar het pretpark was geweest, en dan te voet over de brug naar Ile Notre Dame.
En wie kwam ik onderweg tegen: onze achterbuurman Martin!
Na een kopje koffie samen gedronken te hebben ben ik in precies een uur tijd het circuit rond gewandeld. Het is vooral in gebruik voor fietsers en skeelers. Het circuit is grotendeels intact, maar op een aantal plekken zijn de muren en vangrails weggehaald.
Op dit eiland vinden ook andere sportactiviteiten plaats zoals zwemmen en kano varen. In het midden ligt een meertje met strand waar het flink druk was.

Om half 2 zou de afsluitende lunch zijn van de conferentie waar Vincent bij is; dat werd half 3, maar toen zat de conferentie erop, en had ook Vincent vakantie.

’s avonds waren we onderdeel van de openingsceremonie van de outgames (zeg maar een soort olympische spelen voor homo’s, lesbiennes enz.), wij mochten met mede-conferentiegangers als laatste ‘land’ het grote stadion binnen komen.
Er werd een prachtige show opgevoerd door allerlei artiesten, dat konden we allemaal van dichtbij meemaken.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728645_WydQ5&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]