Canada 2006: dag 5

Vliegen!
Wat gister niet lukte ging vandaag wel goed: een vliegtocht met een instructeur!
Met een Cessna-172, de C-GUCU, zijn we opgestegen vanaf St. Hubert en hebben we eerst een rondje gemaakt boven Montreal. Dat ging maar net omdat plukken bewolking toch nog vrij laag zaten.
Vervolgens zijn we naar het noorden gevlogen richting heuvels en meren, en daarna door naar het veld Lac a la Tortue dat aan een meer ligt.
Vanaf dat veld (of eigenlijk: meer) wordt ook met watervliegtuigen gevlogen, leuk om naar te kijken. Ik had ook gevraagd of ik een les in een watervliegtuig zou kunnen krijgen, maar dat is helaas niet gelukt.

Het weer was ondertussen helemaal opgeknapt, alle bewolking dreef richting zuiden weg.
Na een kopje koffie zijn we weer onderweg gegaan richting St. Hubert waar we rond 7 uur weer aankwamen. In totaal heb ik 2 uur en 5 minuten gevlogen. Heerlijk!

Vliegen in Canada is een stuk goedkoper dan in Nederland: een vlieguur op een C-172 met instructeur kost in Nederland al gauw 200 euro per uur, hier in Canada is dat 120 euro per uur.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728636_6hAun&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]