Canada 2006: dag 3

La Ronde; openings-diner van de conferentie
Vincent begint vandaag met de conferentie, ik heb een vrije dag tot half zeven ’s avonds.
Gister vanaf l’horloge had ik al een pretpark zien liggen met een flink aantal achtbanen. Het leek me een goed plan om daar vandaag naar toe te gaan.
Het park heet La Ronde en ligt op een klein eilandje, Ile St. Helene genaamd; vlakbij ligt het eilandje Ile Notre Dame, op dat eiland ligt het circuit Gilles Villeneuve waar elk jaar een grand prix verreden wordt.

Ik heb me prima vermaakt in La Ronde, alleen gaat het in- en uitstappen in de attracties erg inefficient. Ondanks dat het niet beestachtig druk was duurde het toch allemaal erg lang. Veel in de zon staan, en dus een verbrande kop en nek…

Canadezen ronden bedragen niet af, en dat leidde tot lange rijen bij de ingang van het pretpark. De prijs was 41.07 dollar; de cassieres wisselen zich suf.

’s avonds mocht ik meedoen met de borrel en het openingsdiner van de conferentie. De maaltijd voor zo’n 1000 mensen werd een paar keer onderbroken door lange speeches; dat zorgde ervoor dat het diner pas om half twaalf afgelopen was.
De conferentie gaat over de mensenrechten van LGBT – Lesbians, Gay, Bisexuals, Transgenders; sprekers vanavond waren onder andere de organisatoren, de burgermeester van Montreal, de minister van justitie en de hoge commissaris voor de mensenrechten van de VN, Lousie Arbour.
De conferentie met vele workshops wordt bijgewoond door bijna 1600 mensen waar Vincent er dus een van is.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728618_eM2zF&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]