Canada 2006: dag 2

Inschrijven voor de conferentie; Montreal verkennen
Luc, de eigenaar van ons hotelletje, is erg behulpzaam bij het ontbijt, en hij heeft allerlei lekkere dingen klaar staan. Prima geregeld zo!
Na het ontbijt gaan we naar het Palais de congres – daar waar de conferentie van Vincent plaats vindt. We moeten ons accrediteren – ik ook omdat ik me als “accompagnateur” van Vincent heb ingeschreven. Ik mag dan met een aantal activiteiten mee doen, en ik mag vrij reizen met de metro.

Met onze accreditatie op zak (of beter: om onze nek) maken we een wandeling door de stad. Via de mooie, oude binnenstad komen we terecht bij de jachthaven, en lopen we door naar l’horloge. Dat is een klok die aan het water staat en wordt gezien als de poort naar Montreal. Ben je l’horloge voorbij gevaren, dan ben je in de stad. We hebben de 192 treden beklommen in de toren en genoten van het uitzicht. Onder andere zie je de Mont Royal prachtig liggen.

Na een plensbui nog even terug naar het hotel, en vervolgens op zoek naar nederlandse mede-congresgangers van Vincent. Met hun zijn we nog even ergens wezen eten, en hebben we een pitcher (grote kan met bier) opgemaakt.

De eerste indruk van Montreal van gister is vandaag bevestigd: veel dingen zien er Amerikaans uit (wegen, auto’s, moderne gebouwen), maar er heerst veel meer een Europese sfeer; het is rustiger en gemoedelijker dan in Amerika.
In de provincie Quebec, waar wij zijn, is de voertaal Frans, maar iedereen hier in Montreal spreekt prima Engels. Dat schijnt buiten de stad wel anders te zijn.

[smugmug url=”https://fotos.sietse.nl/hack/feed.mg?Type=gallery&Data=15728606_aTVpy&format=rss200″ imagecount=”100″ start=”1″ num=”100″ thumbsize=”Th” link=”lightbox” captions=”true” sort=”true” window=”false” smugmug=”true” size=”M”]