Rosé aan zee

Vincent had ergens een reclame gezien voor een rosé proeverij – zo veel proeven als je wilt voor een vaste prijs. Het werd gehouden bij een strandhuisje aan het strand in Scheveningen.
Onder een lekker zonnetje bij niet al te hete temperaturen was het goed proeven; er waren zeker honderd soorten rosé die we gelukkig niet allemaal geproefd hebben. De termen ‘droog en kruidig’ deden al een flinke voorselectie.

Ik vond het erg opvallend hoeveel de smaken uit elkaar liepen van de rosés die er stonden; van heel lekker tot een vreselijke nasmaak.

Ook was er een nederlandse rosé; die wordt gemaakt van druiven uit Twente. Hij was wel te drinken maar beslist geen topper. Toch werd die door het publiek als beste rosé van die dag uitgekozen; ik vertrouw het niet, en de organisatoren vertrouwden het ook absoluut niet. Bij het bekend maken van de uitslag stelden ze voor dat we maar eens op proef-cursus moesten…

Wellicht komen de rosé’s die we het lekkerst vonden nog terecht op Vincent zijn wijnpagina.