Zelf-vliegend naar Cannes (2)

Rond elf uur waren we bij de havendienst om onze landing en onze nacht parkeren te betalen. Dat was een meevaller: nog geen 40 euro voor de landing plus de overnachting voor het vliegtuig.
De meteodienst op Beek is perfect – je krijgt uitgebreide informatie over het weer, voor het komende uur, maar ook voor komende donderdag – 4 dagen vooruit.
Het weer is uitstekend; het vliegplan krijgen we uiteindelijk via de computer de deur uit, en tegen half een hangen we in de lucht richting Verdun.

De vlucht (EHBK – LFGW) verliep uitstekend, en dik een uur later stonden we bij Verdun aan de grond om te tanken en te eten/drinken. Officieel is er geen restaurant op het vliegveld, maar toch konden we er uitstekend lunchen.

Vervolgens naar Chalon (LFGW – LFLH), een veldje iets onder Dyon. Dat werd ook een perfecte vlucht; half 5 stonden we aan de grond. Een taxi bracht ons naar het centrum van de stad, en de chauffeur kreeg een enveloppe met commissie van het hotel waar hij ons naar toe bracht. Een prima hotel overigens.

Chalon-op-zondag is echt he-le-maal niks, alle winkels zijn dicht, maar ook veel restaurants zijn gesloten. Na enige omzwervingen toch een leuk restaurantje gevonden en lekker gegeten.

Vervolgens naar het hotel, een laatste drankje, de vlucht voor morgen voorbereiden en de administratie voor vandaag doen…