Florida dag 11

Ik ga jet-skieen op een apparaat zoals dit! Dat is iets waar ik al heel lang zin in had, en hier kan het. Er wordt hier een rondje eiland aangeboden dat anderhalf uur duurt.
Herman gaat niet mee, hij heeft het niet zo op watersport.
Om 10 uur ’s ochtends was het vertrek, na een korte instructie. Moeilijk is het niet: op de startknop drukken, gas geven en met zijn drieen onderweg!
Eerst een stuk over de golf van Mexico; daar zijn niet veel golven dus vol gas eroverheen. Zo nu en dan stoppen we en vertelt de begeleider een en ander over het gebied waar we zijn.
Vervolgens de oceaan op. Daar zijn wel golven, dus veel staan op de jetskie om de klappen op te vangen. Het is wel ontzettend leuk om zo over de golven te scheuren.
Onze jetskies kunnen zo’n 70 km/u en dat is best hard. Het totale rondje was 28 mijl rond 3 keys.

Eenmaal weer op het land kon ik bijna niet lopen, door het staan op de jetskie en het opvangen van de klappen heb ik zeer slappe knieen gekregen. Ben
benieuwd hoe erg de spierpijn morgen is…

Herman was naar Duval Street gewandeld; ik ben er met de bus naar toe gegaan waarna we een heerlijke salade bij het Hardrock Cafe genuttigd hebben. Verder weinig bijzonders gedaan op een bezoek aan het meest zuidelijke punt van Amerika na. Op dat punt ben je 90 mijl van Cuba verwijderd – en dat is minder dan Key West van het vaste land van Florida ligt!

Na nogmaals de zonsondergang hebben we pizza gegeten in het italiaanse restaurant Papa.
Vervolgens hebben we op de hotelkamer gekeken naar het debat tussen Bush en Kerry.