Florida dag 10

Vroeg opstaan, het eerste a la carte ontbijt bij Jerry’s Deli, en vervolgens onderweg! Eerst zijn we naar downtown Miami gereden om nog iets mee te
krijgen van Miami zelf; eigenlijk een standaard amerikaanse stad, veel hoge gebouwen op een beperkt gebied.
Vervolgens zijn we naar Key Biscayne gereden, een eiland ten zuiden van Miami Beach dat deels als natuurreservaat te boek staat. Het is inderdaad een mooi gebied, helemaal aan de zuidpunt bij de vuurtoren kun je het strand op, en waan je je heel ver van de bewoonde wereld.

Toen op naar Key West – dat betekent highway one zien te vinden en die helemaal richting zuiden afrijden. Je rijdt dan langs ruim honderd keys (eilanden), komt over 42 bruggen en belandt na zo’n 125 mijl vanaf het vaste land op Key West. Ons hotel was Days Inn, aan het begin van het eiland.
Verderop ligt de straat Duval Street, dat is DE winkel- en uitgaansstraat op Key West. De straat loopt van de Golf van Mexico naar de Atlantische
oceaan.
Aan de Golf van Mexico kant hebben we de zon onder zien gaan, in de buurt van de atlantische oceaan hebben we uitstekend gegeten bij La-Te-Da – al hebben ze ons wel een duur flesje wijn aangesmeerd toen onze keus uitverkocht bleek.

Key West heeft de naam homovriendelijk te zijn; dat klopt: veel bars / restaurants / hotels en andere zaken hebben de regenboogvlag buiten
hangen. Ook zie je veel mannen- en vrouwenstellen rondlopen.

’s avonds heb ik 6 blaren aan mijn voeten te verzorgen die ik de afgelopen dagen heb opgedaan.