Florida dag 7

Rond 7 uur was er flink wat windkabaal rond het hotel. Tijd om de televisie aan te zetten en kijken hoe erg het is met hurricane Jeanne.
Langs de kust ging het er ruig aan toe; meer het land in, waar wij zitten, waait en regent het ook erg hard, maar niet zoals aan de kust.
Rond 2 uur ’s middags was het ergste voorbij, en was het zelfs even droog. De wind is nog lang niet weg.

Voor Florida is dit de 4e tropische storm dit seizoen, en dat was niet meer voorgekomen sinds rond 1886. Dat betekent dat weer alles kapot is, met name aan de kust. Stranden zijn weer verder weggespoeld.
Men heeft het hier behoorlijk gehad met de stormen.

Waar wij zijn zien we wel afgebroken takken en veel rotzooi overal, maar er lijkt niet echt veel kapot te zijn. Ook hebben we geen spanningsuitval gehad. En al zou dat wel gebeuren – het hotel heeft een noodaggregaat.

Tot 6 uur morgenochtend is het verboden de weg op te gaan, de wegen zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen zoals politie en hulpdiensten. Men houdt zich daar goed aan, slechts een enkele auto op de weg te zien.

’s avonds eten in het restaurant van het hotel die voor de gelegenheid open is – normaliter is het restaurant ’s avonds niet in gebruik.