Florida dag 1

Vandaag zijn Herman en ik begonnen aan onze trip naar Florida; het reisschema staat op deze pagina van Herman zijn site .

De reis verliep voorspoedig, met vlucht DL81 van Amsterdam naar New York, daarna met Song vlucht 1976 naar Orlando. Song is een prijsvechter a la Basiq Air, en is niks op aan te merken. Grappig detail was dat de veiligheidsdemonstratie gegeven werd met een Iers volksmuziekje, en de stem van een vrouw met een duidelijk Iers accent. Het werd nog op een grappige manier verteld ook.
Verder had iedere passagier beschikking over een eigen tv scherm met zo’n 25 tv-kanalen.

Tot nu toe ging alles voorspoedig, zelfs de paspoortcontroles en veiligheidsmaatregelen vielen ontzettend mee, en leverden geen vertraging op.
Maar bij de autoverhuurder Alamo ging het mis – een lange rij wachtenden. Bij andere verhuurders was het rustig, kennelijk levert alamo goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.
Toen het papierwerk rond was bleken de auto’s in de garage op te zijn; gelukkig werd enkele minuten later een vers schoongemaakte auto naar binnen gereden; die kregen wij mee, een Lincoln L300 – een prima auto met vanalles erop en eraan, zoals bijv. airco en cruise control.

Na enige omzwervingen in de buurt (het is allemaal niet even goed aangegeven) van Orlando en Kissemee vonden we ons hotel Howard Johnson waar we na een snack snel naar bed gingen; het was 22:30 lokale tijd, 4:30 nederlandse tijd…