Sneak Preview: Byzantium

byzantiumByzantium is het nieuwe vampire drama van Neil Jordan (Interview with the Vampire, Ondine, The Crying Game) waarin twee mysterieuze vrouwen, Eleanor (Saoirse Ronan – Hanna, The Host) en Clara (Gemma Arterton – Prince of Persia: The Sands of Time, Hansel & Gretel: Witch Hunters) hun toevlucht zoeken in een verlaten badplaats. Daar ontmoeten ze Noel die hen onderdak biedt in zijn verpauperde hotel Byzantium. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met een jongen van school, Frank. De twee tieners lijken voor elkaar bestemd en Eleanor besluit met Frank haar grote geheim te delen; haar moeder en zij zijn ruim 200 jaar oud en overleven op mensenbloed. In het kleine rustige dorpje vallen er doden en het verleden waarvoor de twee vrouwen zo lang op de vlucht waren lijkt hen in te halen. Dit heeft verbazingwekkende gevolgen.

De film Byzantium krijgt een 5; het is eigenlijk geen slechte film maar hij boeide mij niet genoeg. Vincent geeft een 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *