Sneak Preview: The Sapphires

thesapphiresDe heerlijk swingende en grappige sixties film The Sapphires gaat over vier talentvolle zangeressen van Aborginal afkomst die worden ontdekt door een talent scout met weinig ervaring, maar een goed oor voor ritme en een hart van goud (Chris O’Dowd, bekend uit o.a. Bridesmaids). Om hun carrière een mooie start te geven, zorgt hij ervoor dat de de dames mogen optreden voor de Amerikaanse legertroepen in Vietnam. Eenmaal daar aangekomen blijkt dit zowel voor hun carrière als de hechte vriendschap die zij delen een grotere uitdaging dan gedacht. De film beleefde zijn wereldpremiere op het Cannes Filmfestival 2012, en zit vol met herkenbare muziek uit de jaren ’60. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen die eveneens tot een zeer succesvolle theatermusical zijn uitgewerkt.

De film The Sapphires is zo nu en dan grappig, maar verder niet echt bijzonder. Een 6 van mij, een 7 van Vincent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *