Wenen 2012 – Gestrand in Frankfurt

Het is traditie sinds 2005 dat we elk jaar rond kerst en/of jaarwisseling een tripje maken. Dit jaar staat Wenen op het programma – vandaag, tweede kerstdag, heen, in de nacht van zondag op maandag weer naar huis zodat we oudjaarsdag weer in Utrecht zijn.

We gaan dit keer met de trein. Om half negen stappen we op de trein in Utrecht Centraal en gaan in twee etappes naar de eindbestemming, we hebben een overstap in Frankfurt. De overstaptijd die we daar hebben is 12 minuten; als alles op tijd rijdt is dat geen probleem.

Maar dat is dus wel een probleem. De trein mag tussen Keulen en Frankfurt niet op volle snelheid rijden; dat merken we niet echt, er staat regelmatig 200 km/uur op de teller. Kennelijk kan hij nog sneller.
20121228-125128.jpg
Vlak voor Frankfurt wordt omgeroepen dat we wat later zullen arriveren; de verwachting is wel dat onze aansluitende trein naar Wenen op ons zal wachten. Gelukkig. Maar de trein mag het station nog niet in, en na enkele minuten wordt omgeroepen dat de trein naar Wenen alsnog vertrokken is – zonder ons dus! Het wordt allemaal nog ingewikkelder want we zouden overstappen op Frankfurt Flughaven, maar de volgende trein naar Wenen stopt hier niet, we zullen naar Frankfurt Hauptbahnhof moeten. Als we vandaag al verder kunnen.

Eenmaal aangekomen op Frankfurt Flughaven zoeken we de informatie balie. De beste man achter de balie begrijpt uiteindelijk ons probleem en gaat op zijn gemak in de computer lopen spitten. Dat duurt even, óf de beste man is niet zo bedreven in computers, óf het systeem is gewoon zeer traag. Maar het lukt hem een en ander te vinden; de volgende trein naar Wenen komt om 14:15, met als gevolg dat onze totale vertraging op 120 minuten uit komt. En dat is precies genoeg om een schadevergoeding te kunnen krijgen: we krijgen 50% van de trip terug. De beste man neemt zijn tijd om de benodigde formulieren uit de computer en uit de printer te krijgen; met die papieren kunnen we bij de NS die 50% van de reissom terug krijgen (van de heenreis neem ik aan) zodra we weer terug zijn in Nederland.

De volgende trein naar Wenen vertrekt dus 14:15, maar dan wel van Frankfurt Hauptbahnhof. We kunnen met een soort boemeltje naar dat station toe, we hoeven daarvoor niks bij te betalen.
Op het Hauptbahnhof moeten we plassen; dat is een dure grap hier – 1 euro voor een plasje! Je kunt het plaskaartje daarna wel gebruiken om 50 cent korting te krijgen bij een aantal eettentjes; we nemen dan maar een Frankfurter worst, je moet toch wat als je in Frankfurt bent…
20121228-125540.jpg

20121228-125555.jpg

20121228-125609.jpg

Verder verloopt de reis prima; om 9 uur ’s avonds rijden we het station Westbahnhof binnen in Wenen. Ons hotel MotelOne zit aan het station vast gebouwd, dus snel inchecken en weer naar buiten voor een hapje eten.
Het wordt een Wiener Schnitzel.
20121228-125818.jpg

20121228-125829.jpg

Als we naar bed gaan blijkt het hotel erg gehorig te zijn, we horen van alles op de gang. Hopen dat we desondanks goed kunnen slapen.

20121228-131144.jpg

2 gedachten over “Wenen 2012 – Gestrand in Frankfurt

  1. martin

    Dat je nu ook al motels hebt bij een station: kunnen ze dat geen railtel oid noemen?

  2. martin

    Dat je nu ook al motels hebt bij een station: kunnen ze dat geen railtel oud noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *